Volkoren muffins met roomkaas & kiwi

Volkoren muffins met roomkaas & kiwi

Een lekker én gezond ontbijt of een verantwoord tussendoortje, perfect om jouw immuunsysteem mee te boosten. Dus #staypositive en ga lekker de keuken in!

Bereiding



1. Verwarm de oven op 200 °C.

2. Meng de eieren met de light smeerkaas, de soja- of havermelk en de honing. Voeg de gemixte Zespri kiwi toe en meng. Voeg de havervlokken, het gezeefde meel en de gist toe. Laat het mengsel 30 minuten rusten in de koelkast zodat de havervlokken kunnen hydrateren.

3. Verdeel dit mengsel over de papieren of siliconen muffinvormen en bak 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

4. Voor de topping: meng de light smeerkaas met de agavesiroop en een gemixte kiwi. Zet het mengsel minstens 1 uur in de koelkast. Gebruik een spatel om de topping over de muffins te verdelen.

5. Versier de muffins met de overgebleven kiwischijfjes en dien onmiddellijk op.
 
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive
 
Receptcredits: Zespri


 


 

Voor de muffins


 Voor de topping






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief