Italianen gebruiken girello, schoudermuis, want die geeft dwars op de draad gesneden fijne plakjes met een dichte textuur. Gebraden varkenslende is een goed alternatief.
1 Doe het kalfvlees met de wortel, bleekselderij en ui in een pan, voeg een mespuntje zout toe. Giet er water bij tot alles onderstaat. Breng aan de kook en laat afgedekt 1 uur pruttelen; schuim het oppervlak af. Neem de pan van het vuur en laat alles volledig afkoelen, liefst een nacht; giet dan het water af.
![]() |
366 dagen lang lekker koken? Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!![]() |
12 personen
• 1 kg kalfsvlees (schoudermuis of uit de bil)
• ½ wortel, gesneden
• 1–2 stengels bleekselderij, gesneden
• ½ ui, gepeld en gehalveerd
• 85 g tonijn uit blik (MSC gevangen, op olie)
• 1 el kappertjes, plus wat extra voor erbij
• 4 ansjovisfilets
• 75 g mayonaise
• 12 augurken, in plakjes, en eventueel kappertjes