Oma Roos heeft altijd gekookt voor grote eters. Haar visstoofpotje heeft dan ook al vele hongerige magen gevuld. ‘Gezond, lekker én je kunt met een volle buik naar bed, want dat slaapt toch het fijnst.’
1. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en chilipeper toe en fruit 2 minuten.
2. Voeg de courgette, winterpeen en paprika toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.
3. Voeg de tomatenpassata en het paprikapoeder toe en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet het vuur middelhoog en laat 10 minuten koken.
4. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met zeezout en versgemalen zwarte peper en voeg deze toe aan de pan. Voeg de peterselie toe en stoof het mengsel 4 minuten, of tot de vis gaar is.
5. Voeg als laatste de mozzarella en het basilicum toe. Leg de deksel op de pan en laat de mozzarella 5 minuten smelten.
6. Verdeel de stoofpot over de borden. Serveer met rijst of stokbrood.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.