Visstoof met kabeljauw

Visstoof met kabeljauw

Oma Roos heeft altijd gekookt voor grote eters. Haar visstoofpotje heeft dan ook al vele hongerige magen gevuld. ‘Gezond, lekker én je kunt met een volle buik naar bed, want dat slaapt toch het fijnst.’

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en chilipeper toe en fruit 2 minuten.

2. Voeg de courgette, winterpeen en paprika toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.

3. Voeg de tomatenpassata en het paprikapoeder toe en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Zet het vuur middelhoog en laat 10 minuten koken.

4. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met zeezout en versgemalen zwarte peper en voeg deze toe aan de pan. Voeg de peterselie toe en stoof het mengsel 4 minuten, of tot de vis gaar is.

5. Voeg als laatste de mozzarella en het basilicum toe. Leg de deksel op de pan en laat de mozzarella 5 minuten smelten.

6. Verdeel de stoofpot over de borden. Serveer met rijst of stokbrood.

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

  • 3 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 2 courgettes, in plakjes
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 700 g tomatenpassata
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 g kabeljauw, in stukken van 4 cm
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 150 g buffelmozzarella, in stukjes
  • 20 g verse basilicum, alleen de blaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief