Viskoekjes zonder vis

Viskoekjes zonder vis

Met deze viskoekjes zonder vis kun je genieten van de smaak en textuur van klassieke viskoekjes – maar dan volledig vegan! Ze zijn vanbuiten goudkleurig en knapperig, en vanbinnen mals en geurig. Het geheim? Ingeblikt jack fruit. Ik serveer deze koekjes met citroenpartjes, om erover uit te knijpen, een lepel ongezoete sojayoghurt en verse, fijngehakte dille.

Bereiding

1. Breng in een pan water aan de kook en voeg de aardappels toe. Kook ze 20-25 minuten, tot ze zacht zijn. Giet ze af en stamp ze tot een gladde puree. Laat de aardappelpuree een beetje afkoelen.

2. Verdeel de stukken jackfruit in slierten en gooi alle taaie delen weg. Voeg de slierten toe aan de aardappelpuree, samen met de mayonaise, bosuien en peterselie. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en roer alle ingrediënten door elkaar.

3. Neem hoopjes van het mengsel ter grootte van een eetlepel en vorm er platte burgers van met een doorsnee van circa 5-6 centimeter. Leg ze op een bord en zet ze vervolgens 1 uur in de koelkast (dit helpt om ze steviger te maken, zodat je ze makkelijker kunt bakken).

4. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de burgers op middelhoog vuur in 5 minuten aan één kant goudbruin. Keer ze met behulp van een tang en bak ze nog eens 5 minuten aan de andere kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl je de resterende burgers bakt. Serveer ze lekker warm.

Tip: Bak de viskoekjes zonder vis in verschillende porties (maximaal vier burgers per keer), zodat je pan niet te vol is en je de burgers makkelijk kunt keren en bakken.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor circa 10 stuks.

  • 4 kruimige aardappels, geschild en grof gehakt
  • 400 g jackfruit, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 el vegan mayonaise
  • 2 bosuien, (heel) fijngehakt
  • flinke handvol bladpeterselie, (heel) fijngehakt
  • flinke snuf zeezout en zwarte peper
  • 4 el zonnebloemolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief