Hugh Fearnley-Whittingstall: ‘Nog een handige manier om vis te bakken op geurige, hartige groenten. Dit is een eenvoudig eenpansgerecht vol heerlijke mediterrane smaken. Je kunt elke soort witte vis gebruiken.’
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snijd elke venkelknol in zes tot acht partjes en leg ze met de ui, knoflook, tomaten en kikkererwten op een grote bakplaat. Verdeel de citroenschil erover en het paprikapoeder, cayennepeper of de chilivlokken. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep door elkaar zodat alles bedekt is met olie en kruiden. Steek eventueel de takjes rozemarijn ertussen en schuif de bakplaat in de oven. Bak 35-40 minuten tot de groenten goudkleurig en gaar worden; schep halverwege even om.
4. Haal de bakplaat uit de oven. Bestrooi de stukken vis met een snufje zout en versgemalen zwarte peper en leg ze met de huid naar boven tussen de groenten. Zet de bakplaat nog 10-12 minuten in de oven of tot de vis net gaar is. Bestrooi met peterselie of bieslook, als je die gebruikt, verdeel er wat citroensap over en dien meteen op.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.