Hmmm, wij zijn dol op vijgen. Bak er – zodra ze te verkrijgen zijn – eens muffins mee. Smullen!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng boter, karnemelk, ei en vanille. Mix het meel, bakpoeder en de suiker erdoor. Roer de vijgen erdoor en vul 12 muffinvormpjes.
2. Bestrooi met havermout en bak in 20–25 minuten goudbruin.
Voor 12 stuks
• 50 g boter, gesmolten en afgekoeld
• 150 ml karnemelk
• 1 ei
• 1 tl vanille-extract
• 220 g zelfrijzend bakmeel
• 1 tl bakpoeder
• 200 g kristalsuiker
• 100 g gedroogde vijgen, gesneden
• 2 el havermout
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.