Verveinesorbet

Verveinesorbet

Verveine is een heel bijzonder kruid waarvan de geur ons gigantisch aan citrus doet denken. Je koopt het in natuurwinkels of online. Verwerk ‘m in deze goddelijke sorbet met limoncello en serveer met een scheut prosecco. Proost! 

Bereiding



1. Hak de kruiden, suiker en het citroenraspsel in een keukenmachine fijn. Schep in een kan en schenk er het sap,  de limoncello en 600 ml water bij. Roer tot de suiker is opgelost en laat enkele uren trekken.

2. Zeef de vloeistof en verwerk in een ijsmachine. Lekker in champagneglazen met een scheut prosecco.
 

Voor ca. 600 ml

• 15 g verveineblaadjes

• blaadjes van 1 takje munt

• 175 g suiker

• sap van 1 en geraspte schil van ½ citroen

• 1 el limoncello


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine