Verveine is een heel bijzonder kruid waarvan de geur ons gigantisch aan citrus doet denken. Je koopt het in natuurwinkels of online. Verwerk ‘m in deze goddelijke sorbet met limoncello en serveer met een scheut prosecco. Proost!
1. Hak de kruiden, suiker en het citroenraspsel in een keukenmachine fijn. Schep in een kan en schenk er het sap, de limoncello en 600 ml water bij. Roer tot de suiker is opgelost en laat enkele uren trekken.
Voor ca. 600 ml
• 15 g verveineblaadjes
• blaadjes van 1 takje munt
• 175 g suiker
• sap van 1 en geraspte schil van ½ citroen
• 1 el limoncello
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.