Veggie skillet met Appenzeller

Veggie skillet met Appenzeller

We gaan met deze skillet voor lekker veel veggies. Bloemkool, venkel en mais schitteren in de hoofdrol met als smakelijke aftopper geraspte Appenzeller®. Het is niet moeilijk om te maken en heb je de smaak eenmaal te pakken dan kun je mixen en matchen met andere groentes. Onthoud: niets is fout en experimenteren is goud!

Bereiding

1. Steek de BBQ aan en verwarm de skillet op het rooster.

2. Schep de olijfolie om met de bloemkool, venkel, mais, bosui, tijm en komijn. Breng op smaak met zout en peper.

3. Leg het groentemengsel op de skillet en gril de groente tot ze gaar zijn.

4. Rooster de plakjes stokbrood, tot ze mooie grillstrepen hebben.

5. Verdeel de Appenzeller® over de groentes en laat smelten.

6. Rooster het sesamzaad in een koekenpan, tot de zaadjes licht goudbruin zijn.

7. Serveer de geroosterde groentes met het stokbrood en de tzatziki. Garneer met het sesamzaad en de peterselie en dille.

 

De gratis BBQ-special van Food and Friends is uit, bomvol BBQ-recepten, verhalen en tips! Download deze special hier nu gratis. Veel BBQ-plezier. 

Voor 4 personen | Bereidingstijd 30 minuten

  • 5 el olijfolie
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 venkelknollen met loof, in parten
  • 2 maiskolven, in plakjes (à 2 cm dik)
  • 1 bosje lente-ui, in grove stukken
  • ½ bosje verse tijm, grof gesneden
  • 1 el komijnpoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 stokbrood, in plakjes
  • 150 g Appenzeller®, grof geraspt
  • 20 g sesamzaad
  • 1 bakje tzatziki, uit de koeling
  • blaadjes van ¼ bosje platte peterselie
  • blaadjes van ¼ bosje dille

Extra nodig: skillet


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine