Veggie frittata

Veggie frittata

Een frittata is in een handomdraai te maken: perfect als je niet al te veel zin hebt om iets te bereiden, maar wel weer een beetje meer energie wilt krijgen. Je kunt er trouwens allerlei groenterestjes van de week doorheen doen – op die manier maak je meteen je koelkast wat leger.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Snipper de ui en rasp de courgette met een grove rasp.

3. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en courgette 5 minuten.

4. Meng de tofu met de edelgistvlokken, olijven en het kikkererwtenmeel in de keukenmachine tot een dik beslag.

5. Schep het beslag over de ui en courgette en bak de frittata 20 minuten boven in de oven.

6. Garneer vervolgens met het verse basilicum.

Voor 2 personen.

Bereidingstijd 10 minuten

Oventijd 20 minuten

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 150 g tofu
  • 2 el edelgistvlokken
  • 20 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el kikkererwtenmeel

Topping

  • 1 handjevol vers basilicum

Nodig

  • rasp
  • ovenbestendige koekenpan
  • keukenmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief