Vegan ricotta van amandelmelk

Vegan ricotta van amandelmelk

Gek op ricotta maar eet je (sinds kort) vegan? Deze vegan ricotta van amandelmelk gaat je hartje veroveren. Je zult de niet-plantaardige variant niet eens missen en daardoor voortaan zelf de keuken in duiken. Want ja, het is echt een fluitje van een cent. Je moet de vegan ricotta wel even een nachtje in de koelkast zetten om op te stijven, maar daarna is het genieten geblazen!

Bereiding

1. Doe de amandelen, het water en zout in een blender. Laat draaien tot een glad mengsel.

2. Giet het amandelmengsel in een stuk kaasdoek of een notenmelkzak, draai dicht en pers al het vocht eruit.

3. Giet de amandelmelk in een pan op matig-hoog vuur en breng de melk aan de kook.

4. Zet het vuur uit nadat de melk gekookt heeft. Doe het citroensap erbij, maar roer niet. Laat het mengsel helemaal afkoelen.

5. Leg een stuk kaasdoek of een notenmelkzak over een zeef en zet deze op een kom. Giet de afgekoelde amandelmelk in het kaasdoek of de notenmelkzak en laat de melk een nacht in de koelkast uitlekken. De volgende dag is een ricotta-achtige textuur ontstaan.

6. Gooi de vloeistof weg en schep de ricotta in een bakje. Ik gebruik daarvoor een ricottakaasvorm.

Je kunt de ricotta in een luchtdicht afgesloten bakje een week in de koelkast bewaren.

Voor ca. 200 gr

  • 300 g amandelen
  • 1 liter water
  • 1 tl zout
  • 80 ml citroensap

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine