Dit is wat je noemt een salade met funk. De opzwepende limoen-sesamvinaigrette omarmt al die knapperige groenten en tilt ze op voor een rondje door de zaal. Als je bang bent dat je te weinig van deze oppeppende dressing hebt, maak je gewoon met hetzelfde gemak een dubbele hoeveelheid. Eventuele restjes kun je tot drie dagen in de koelkast bewaren.
1. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna goed met koud water. Laat ze uitlekken.
2.Meng de noedels met de wortel, paprika, lente-ui en rodekool.
3. Doe het limoensap, de sesamolie, neutrale olie, pindakaas, sojasaus en de ahornsiroop bij elkaar in een kom. Mix goed met een garde. Voeg de sesamzaadjes toe en meng
opnieuw.
4. Meng ongeveer de helft van de limoen-sesamvinaigrette door de noedelsalade.
5. Serveer direct als lauwwarme salade, of later als koude salade. Hak de pinda’s vlak voor het serveren grof en verdeel ze over de salade. Garneer met koriander en geef de rest van de vinaigrette erbij.
Voor 4 personen
Bereiding 20 minuten
Extra nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.