Vegan mozzarella maken doe je zo! We snappen dat je soms snakt naar een stukje kaas of melk, maar in een veganistisch eetpatroon kan dat niet. Of nou, toch wel: deze vegan mozzarella is supersimpel om te maken. Lekker voor op je tosti, over een ovenschotel of in een salade, ook als je niet vegan eet of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, is dit deze veganistische mozzarella een tóp-tip.
1. Meng de psylliumvezels met het water in een kleine kom. Laat enkele minuten staan.
2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
3. Giet het mengsel in een kleine steelpan en verwarm al roerend met een spatel op laag vuur. Blijf constant roeren tot er na zo’n 5-10 minuten een samenhangend geheel ontstaat. Roer langs de rand en de bodem van de pan zodat de kaas niet aanbakt. Haal de pan van het vuur en schep de massa in een rond kommetje. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Voor 1 grote bal ‘nozzerella’
Bereidingstijd: 30 minuten
Nodig: keukenmachine of blender — kleine steelpan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.