Vegan cheesy polentafrietjes

Vegan cheesy polentafrietjes

Entertainment voor je feestje nodig? Met deze polentafriet heb je zo een Jenga-toren op tafel staan. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon opeten, met een zelfgemaakte dipsaus erbij. Polenta is gemaakt van gemalen mais. In Italië is dit bijgerecht razend populair. Maak voldoende, ze zijn namelijk zo op!

Bereiding

1. Roer in een grote pan de polenta door het warme water. Laat dit minimaal een halfuur weken (een hele nacht kan ook).

2. Zet de pan op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten, behalve de kaas en de margarine toe. Breng al roerend aan de kook en kook 5 minuten. Pas op voor spatten. Zet het vuur uit, voeg de kaas en margarine toe en roer door.

3. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet de polenta hier in, strijk de bovenkant glad. Laat minimaal 2 uur afkoelen.

4. Verwarm de oven voor tot 220 °C.

5. Stort de polenta op een snijplank en verwijder het bakpapier. Snijd de polenta in reepjes van circa 2 x 9 centimeter.

6. Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met olie. Zorg dat alle kanten met olie bedekt zijn.

7. Bak de frietjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze voor- zichtig om, en bak nogmaals 10 minuten. Haal uit de oven en laat ze 3 minuten op kamertemperatuur komen.

8. Meng de ingrediënten voor de blauwe mayonaise. Serveer die bij de polentafrietjes.

Voor 20 frietjes
Bereidingstijd 5 uur
Nodig: ovenschaal van circa 21 x 34 cm

Voor de polentafrietjes

  • 220 g polenta 1,2 l warm water 1 el kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 3 el edelgistvlokken (natuurvoedings- winkel of -schap)
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • ½ tl zout
  • 100 g vegan kaas, geraspt 2 el vegan margarine

Voor de blauwe knoflook- mayonaise

  • 5 el vegan mayonaise 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el citroensap
  • ¼ tl zwarte peper
  • ½ tl blauw spirulinapoeder
  • ¼ tl zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine