Ik ben dol op deze vegan cheesecake met zijn romige, verslavende textuur. Het oorspronkelijke recept kreeg ik van Julie Bavant, vegan chef-kok. Ik heb verschillende smaken getest en uiteindelijk gekozen voor roos en pistache, want dat is een combinatie die altijd goed uitpakt. Ga wel op zoek naar een goede kwaliteit biologisch rozenwater.
1. Doe 2 uur voor je met dit recept begint de cashewnoten in een kom, schenk er kokend water over en laat ze weken.
Maak de cheesecake-bodem
2. Pureer in de blender de pistachenoten, havervlokken, het zout en de dadelpasta.
3. Breng dit mengsel aan op de bodem van een vierkante bakvorm van 25 x 25 cm of een ronde springvorm met een diameter van 25 cm. Zet op een koele plek.
Maak de vulling
4. Pureer de geweekte cashewnoten in de blender met de kokosbloesemolie, de ahornsiroop en het rozenwater tot een glad geheel. Klop in een steelpan met behulp van een garde de agaragar door de amandelmelk. Kook dit mengsel 1 minuut. Schenk de warme melk op het mengsel in de blender en laat de machine nog 1 minuut draaien.
Opbouw en afwerking
5. Schenk de vulling in de vorm en zet de cheesecake ten minste 4 uur op een koele plek.
6. Haal de cake uit de vorm en versier met rozenknopjes en bosvruchten.
Dit recept komt uit ‘Puur Patisserie’ van Jennifer Hart-Smith.
Voor 10 personen. Voorbereiding 15 min. Bereiding 2 min. Rusttijd 4 u op een koele plek.
Voor de cheesecake-bodem
Voor het beslag
Ter versiering
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.