Vegan cashew crème fraîche

Vegan cashew crème fraîche

Lekker als dip voor nacho’s of komkommer en paprika.

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Schraap tussendoor de zijkant van de keukenmachine schoon met een spatel.

2. Schep in een bak en bewaar in de koelkast. 

 

Voor: ± 150 gram, 3 dagen houdbaar

Bereidingstijd: 10 minuten

  • 100 g cashewnoten, 8 uur geweekt in 500 ml water met een snufje gemalen roze Himalayazout, afgegoten
  • 2 el citroensap
  • 1 el water
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ tl roze Himalayazout
  • ½ tl gedroogde munt
  • ¼ tl uienpoeder

Verder nodig: kleine keukenmachine of hakmolen, goed afsluitbare bak

Tip: Je kunt dit recept ook maken met geweekte zonnebloempitten. De crème fraîche zal dan iets grijzer van kleur zijn.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten