Vega spaghetti bolognese

Vega spaghetti bolognese

Vaak vergeten we peulvruchten een vaste plek in ons voedingspatroon te geven, terwijl ze een enorme aanvulling en een goede vervanger zijn voor vlees en dus ideaal voor een dagje vegetarisch. Peulvruchten zijn rijk aan vezels en eiwitten. Goed voor je darmen, energieniveau en gevoel van verzadiging.

Bereiding

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm intussen de olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 5 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de spinazie, walnoten, tomaatjes en courgette toe. Bak 5 minuten; schep regelmatig om. Schep de linzen door het groentemengsel en warm 5 minuten door. Roer de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden erdoor.

3. Doe de spaghetti in een schaal. Schep de saus erop en garneer met vers basilicum en eventueel wat geraspte kaas.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met 7 recepten voor meer energie en balans uit Charlie’s Kitchen. Het hele gratis weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 4 personen. Vega(n).

  • 300 g (volkoren)spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 60 g spinazie
  • 60 g walnoten, fijngehakt
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 800 g linzen (blik), afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 handje vers basilicum
  • geraspte kaas (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief