Dit recept is een aangepaste versie van het recept voor Brusselse wafels dat Philippe Cauderlier in 1874 publiceerde. Knapperig vanbuiten en, als het goed is, zacht vanbinnen. Omdat er geen suiker in het beslag zit, zijn toppings aan te raden; zonder is deze wafel wat saai.
10 wafels (afhankelijk van je wafelijzer)
• 250 g ongezouten boter
• 250 ml volle melk
• 250 ml koud water
• 400 g bloem
• 100 g rijstbloem of maizena
• 5 g zout
• 5 g gemalen kaneel
• 4 eieren, gesplitst
• olie of reuzel, om in te vetten als je geen wafelijzer met anti-aanbaklaag hebt
• poedersuiker, voor het bestuiven
Serveertips
• ongezouten boter
• geklopte slagroom
• verse aardbeien
• plattekaas (kwark)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.