Dit zijn dikbelegde broodjes die letterlijk van alles bevatten: een feestje voor je smaakpapillen! Ik heb de tofu kort gemarineerd in een Aziatisch georiënteerde dressing. Dit past heel goed bij de verse groenten en de ingelegde ui en radijs. Je kunt deze van tevoren maken en meenemen naar je werk; zorg er dan wel voor dat de gegrilde tofu is afgekoeld voordat je je broodje belegt.
1. Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing in een kleine mengkom, maar houd 1 eetlepel olie apart om de tofu in te bakken.
2. Voeg de tofu toe en laat 5 minuten staan.
3. Voeg alle ingrediënten voor de ingelegde ui en radijs met 2 eetlepels water toe aan een andere kom, roer door en laat staan.
4. Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de apart gehouden olie toe. Gril de tofu, tot de plakjes aan beide kanten licht geroosterd zijn.
5. Bestrijk tijdens het bakken met wat dressing.
6. Beleg de baguettes met de gegrilde tofu, de wortel- en komkommerlinten, lente-ui en koriander en garneer met wat van de ingelegde ui en radijs.
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan 100’ van Gaz Oakley (€24,95, Good Cook).
Voor 2 personen:
Voor de dressing:
Voor de ingelegde ui en radijs:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.