Turbo Tuna

Turbo Tuna

Tonijn te ver laten doorgaren is heel treurig. Dat mooie stukje vis verdient veel beter. Grill de tonijn super snel en super heet, zodat hij vanbinnen nog mooi rauw is.

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Leg de tonijnfilets in de kom of in een stevige afsluitbare plastic zak en giet de marinade over de tonijn. Marineer zo lang mogelijk, maar minimaal 25 minuten.

2. Haal de tonijn uit de marinade en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Gril de tonijn maximaal 1 minuut per zijde op het rooster van The Bastard en draai halverwege een keer om voor een mooi grillpatroon.

3. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en serveer met een partje citroen.

Tip: gril de partjes citroen ook mee.

Tip: liever te rauwe tonijn terugleggen op de grill dan te ver doorgegaarde tonijn, doodzonde.

Voor de steaks (200 gr, direct)

  • 4 verse tonijnsteaks (a 130 g)
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak.
  • citroen, in partjes, om erbij te serveren.

Voor de marinade:

  • 40 ml sinaasappel
  • 40 ml sojasaus
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el limoensap
  • 3 el fijngehakte verse peterselie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden

Verder nodig: 

  • gietijzeren rooster (optioneel) voor mooie grill marks

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Blijf gratis op de hoogte