Tuinbonen met romige pasta

Tuinbonen met romige pasta

Deze romige pasta met tuinbonen, is super snel en gemakkelijk te maken. Ideaal voor na een lange werkdag of tijdens een druk weekend.

Bereiding



1 Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.
2 Voeg de room toe en laat verder inkoken.
3 Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.
4 Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.

Tip: Tuinbonen zijn ook erg lekker met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.

Per portie 1239 kcal, 75,7 g vet (35,5 g verzadigd) 33 g eiwit, 97,6 g koolhydraten, 9,4 g suikers

4 personen

Zelfgeoogst

• zoveel tuinbonen als je wilt, maar minstens een pond, na het (dubbel) doppen hou je minder dan de helft van het gewicht over.



Uit het keukenkastje

• flinke scheut droge witte wijn

• 2 el olijfolie

• 500 g pasta

peper

• 2 tenen knoflook, fijngesneden



Uit de winkel

• 400 ml room

• 1 bosje verse munt (blaadjes), grof gehakt

• stukje parmezaanse kaas

• 1 biologische citroen

• 150 g pancetta, in reepjes (of spekblokjes)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine