Deze romige pasta met tuinbonen, is super snel en gemakkelijk te maken. Ideaal voor na een lange werkdag of tijdens een druk weekend.
1 Fruit de knoflook en pancetta zachtjes in olijfolie. Blus af met een flinke scheut witte wijn en laat een klein beetje inkoken.
2 Voeg de room toe en laat verder inkoken.
3 Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar (in 2 pannen). Giet de pasta af en laat uitlekken.
4 Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, peper en citroenrasp en schep dit door de pasta. Serveer met parmezaanse kaas.
Tip: Tuinbonen zijn ook erg lekker met wat extra vergine olijfolie en geschaafde pecorino romano.
Per portie 1239 kcal, 75,7 g vet (35,5 g verzadigd) 33 g eiwit, 97,6 g koolhydraten, 9,4 g suikers
4 personen
Zelfgeoogst
• zoveel tuinbonen als je wilt, maar minstens een pond, na het (dubbel) doppen hou je minder dan de helft van het gewicht over.
Uit het keukenkastje
• flinke scheut droge witte wijn
• 2 el olijfolie
• 500 g pasta
• peper
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
Uit de winkel
• 400 ml room
• 1 bosje verse munt (blaadjes), grof gehakt
• stukje parmezaanse kaas
• 1 biologische citroen
• 150 g pancetta, in reepjes (of spekblokjes)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.