Ovenschotels hebben als voordeel dat de oven zelf het meeste werk doet en je er nauwelijks naar om hoeft te kijken! Maak deze heerlijke kip-citroenschotel en serveer eventueel met een simpele groene salade.
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2 Meng de crème fraîche, knoflook, mosterd en bouillon in een kom en voeg flink wat zout en peper toe.
3 Leg de stukken kip met het vel naar boven naast elkaar in een grote braadslee. Duw de stukjes paprika en parten ui ertussen. Schenk het bouillonmengsel erbij en druppel de honing erover.
4 Leg de schijfjes citroen erop en rooster alles 40–45 minuten, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Serveer met de dragon en peper.
4 PERSONEN
• 100 g crème fraîche
• 4 tenen knoflook, geperst
• 2 el grove mosterd
• 200 ml kippenbouillon
• 4 kippenpoten, met vel
• 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes
• 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden
• 2 el vloeibare honing
• 1 citroen, in schijfjes
• 25 g dragonblaadjes, fijngehakt
• 2 tl gekneusde roze peperkorrels (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.