Met de bakmix van Coffeelicious Bakery zet je in een handomdraai de lekkerste Engelse scones op tafel. Serveer met jam en clotted cream en smullen maar!
1. Verwarm de oven voor (Heteluchtoven: 200°C; Elektrische oven: 220°C)
2. Voeg de bakmix en roomboter samen en kneed het tussen je duim en wijsvinger tot de roomboter geheel is verwerkt in de mix.
3. Breek 2 eieren in een maatbeker en voeg de karnemelk toe. Mix het mengsel met een garde. Voeg het mengsel toe aan de droge mix en snijd het tot een geheel met een bot mes.
4. Rol het deeg uit en haal er met een ronde uitsteekvorm 8 stuks uit.
5. Leg bakpapier op de bakplaat en plaats de scones daar op. Bestrijk de boven- kant van de scones met eigeel.
6. Bak de scones voor 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Liever vegan?
Vervang de roomboter door 65 gram vegan boter,
de eieren door 100 gram appelmoes en de karnemelk door 100 ml havermelk.
Credits recept: Coffeelicious Bakery; fotografie: Christine Reehorst
Baktijd: 15 minuten
Liever vegan?
Vervang de roomboter door 65 gram vegan boter,
de eieren door 100 gram appelmoes en de karnemelk door 100 ml havermelk.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.