Tosti pita

Tosti pita

Als het om simpel gaat, dan hoort de good old tosti daar natuurlijk bij. Hoeveel Mama’s maken niet een simpele tosti als snelle lunch? Aan ons om je te inspireren. Deze net iets gezonder te maken zodat je hem gerust aan je kleintjes kunt voorschotelen. Zo voeg je wat lekkere goede voedingsstoffen toe in deze tosti met spinazie, avocado en mozzarella. Of wat dacht je van een tostipita met kaas, tomaat en paprika?

Bereiding



Tosti met avocado, mozzarella en spinazie
Besmeer de beide boterhammen met de geprakte avocado, leg op 1 van de boterhammen de plakken mozzarella en de wilde spinazie en stop ze in de toaster.

Tostipita met kaas, zoete paprika en tomaat
Snijd de pita ongeveer een kwart open, beleg met de plakjes kaas, schijfjes tomaat en reepjes paprika en verwarm in de toaster.

Een pitabroodje bevat niet meer vezels dan gewoon brood, maar het heeft minder invloed op onze bloedsuikerspiegel dan veel ander brood. Zeker wanneer je gaat voor de bio
whole wheat-optie of de speltvariant. Los daarvan is het een perfect ‘tasje’ om te vullen met dat wat gezond is en nog in de koelkast ligt.

Tip: Het niet te ver opensnijden van de pita’s voorkomt knoeien, ook best prettig bij gebrek aan tijd.
 

 

1 portie



Tosti met avocado, mozzarella en spinazie

  • 2 boterhammen, bij voorkeur spelt of volkoren
  • een handvol wilde spinazie, goed gewassen en uitgelekt of drooggedept
  • ½ geprakte avocado
  • 3 à 4 dunne plakjes van een mozzarellabol


Tostipita met kaas, zoete paprika en tomaat

  • 1 volkoren pitabroodje
  • 4 plakjes Hollandse boerenkaas (liever niet voorgesneden verpakt)
  • 1 zoete paprika, in reepjes gesneden
  • 1 tomaat, in dunne plakjes gesneden






 

 



Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten