Tortilla Espanola

Tortilla Espanola

Ik ben dol op tortilla española. Thuis maken we er bijna elke week wel een. In de loop der jaren heb ik heel veel verschillende recepten geprobeerd om hem helemaal perfect te maken. Dit is de beste. Over de structuur van binnen, dat hangt van je smaak af. Testen maar en je gaat sowieso genieten, aldus Johan Björkman chef en auteur van het boek Tapas de Verduras.

Bereiding

  1. Schil en snijd aardappel en ui in halve maantjes van ongeveer 5 mm dik.
  2. Bak de aardappel en ui 15 tot 20 minuten in een koekenpan met de olijfolie tot ze zacht zijn. Ze mogen best wat kleur krijgen aan de randjes.
  3. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Giet de olijfolie af van het aardappel-uimengsel. Je kunt de olie zeven en later voor iets anders gebruiken.
  4. Schep het aardappel-uimengsel door de eieren en laat het minstens 15 minuten staan. In de tussentijd zullen de eieren een beetje stollen, wat de smaak ten goede komt. Voeg zout toe en rasp er zo veel truffel door als je je kunt permitteren, of skip de truffel.
  5. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en schenk het aardappelmengsel erin. Begin met vrij hoog vuur en zet het vervolgens lager. Bak 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hoe breed je koekenpan is en hoe dik de tortilla. Vorm ondertussen de tortilla met een spatel zodat je mooie randen krijgt.
  6. Dek de tortilla af met een bord. Keer de tortilla om op het bord en laat hem vervolgens weer in de pan glijden. Bak hem nog eens 3 tot 5 minuten. Keer de tortilla om op een bord en serveer.

6-8 porties

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels, bij voorkeur amandine
  • 1 gele ui
  • 6 eieren
  • 300 ml olijfolie
  • zwarte truffel naar smaak
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis recepten-magazine