Torta di cioccolata

Torta di cioccolata

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bodem van een vierkant bakblik (20 x 20 cm) in en bekleed het blik met bakpapier.

2 Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een braadslee en rooster ze in 10 minuten goudbruin in de oven; schep ze halverwege om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

3 Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop). Meng ze in een kom met de koekkruimels en oranjesnippers.

4 Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op laag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.

5 Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd. Spatel geleidelijk het chocolademengsel erdoor en voeg dan de noten, koekkruimels en oranjesnippers toe.

6 Schep het mengsel in het beklede bakblik en laat het opstijven in de koelkast – dit duurt minstens 4 uur. Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er 1 plakken van 2 cm dik van. Snijd die weer doormidden, zodat je 20 repen krijgt.

Per portie 290 kcal, 20 g vet (7 g verzadigd),5 g eiwit, 23 g koolhydraten, 17 g suikers

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

Voor 20 repen
• 150 g gezouten roomboter, plus
extra voor het invetten
• 100 g hele blanke amandelen
• 100 g blanke hazelnoten
• 100 g pistachenoten
• 200 g amandelkoekjes of theebiscuitjes, verkruimeld
• 50 g oranjesnippers, fijngehakt
• 100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
• 100 g melkchocolade
• 2 middelgrote eieren
• 2 eidooiers
• 100 g suiker
• cacao, voor het bestuiven


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief