Gennaro Contaldo was van jongs af aan een mentor voor Jamie. Hij hielp hem als chef én vriend om zijn droom van de perfecte pasta te vervullen. Die proef je nu overal in Jamies Italiaanse restaurants. Dit recept is zijn ode aan Jamie Oliver.
1 Doe de kappertjes in een kom en schenk de rosé erop. Laat ze 10 minuten weken.
2 Houd de chilipepers boven een gasvlam (of leg ze onder de grill) tot ze rondom geblakerd zijn en blaasjes hebben. Draai ze af en toe. Doe ze in een kom, dek ze af met plasticfolie en laat ze 10 minuten afkoelen.
3 Snijd ondertussen met een lang scherp mes het losse, dooraderde stukje tonijn van de grotere moot af. Snijd de moot tegendraads in dunne plakjes. Leg ze op een bord en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Door het citruszuur wordt de vis gaar. Snijd de resterende citroen in parten.
4 Hak het basilicum, de dille en knoflook fijn. Laat de kappertjes uitlekken en doe alle fijngehakte ingrediënten in een kom met 8 eetlepels extra vergine olijfolie.
5 Schraap het zwarte vel van de chilipepers en gooi het weg. Halveer het grootste deel van de pepers, verwijder het zaad en hak ze fijn (bewaar de rest). Meng de fijngehakte peper met de smaakmakers in de kom.
6 Leg de tonijn op een schaal en druppel er wat olijfolie erover. Schep de kruidenpuree erop.
7 Snijd de bewaarde chilipeper in de lengte in dunne sliertjes. Serveer de tonijn met rucola, chilipeper en partjes citroen om erover uit te knijpen.
Per portie 419 kcal; 31,7 g vetten (5,1 g verzadigd); 24,7 g eiwitten; 3,3 g koolhydraten; 2,4 g suikers
2 personen
• 4 el kappertjes
• 8 el rosé (wijn)
• 2 rode chilipepers
• 400 g verse tonijn (zie p. 74)
• 2 citroenen, gehalveerd
• 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
• 1 bosje dille
• 2 teentjes knoflook, gepeld
• extra vergine olijfolie
• rucola met dressing, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.