Een lekkere risotto maken met 5 ingrediënten? Het kan! Deze tomatenrisotto met burrata is een echt feestgerecht en is vol van smaak. De Honingtomaten® hebben een stevige bite en zijn een unieke toevoeging aan het gerecht.
1. Verhit de oven op 180°C.
2. Leg de tomaten aan de tros in een ovenschaal. Verdeel de gedroogde tijm over de tomaten en rooster ze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Doe halverwege de oventijd van de tomaten de risottorijst in de pan en roerbak 1 minuut. Blus de risottorijst af met een scheutje groentebouillon. Zet het vuur laag en laat de risotto de bouillon opnemen. Voeg vervolgens steeds beetje bij beetje de groentebouillon toe wanneer de risottorijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit net zo lang tot de risottorijst mooi stevig is en de groentebouillon op is, dit zal na ongeveer 20 minuten het geval zijn.
4. Haal de geroosterde tomaten uit de oven en voeg de helft toe aan de pan met de risotto, roer het geheel door en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige geroosterde Honingtomaten®, verdeel de burrata hierover en serveer direct.
voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.