Deze tomatenjam gebruiken we maar wat graag als vervanging voor ketchup, maar hij smaakt ook fantastisch bij kaas. Maak de jam als je voor weinig geld rijpe tomaten kunt kopen. Je kunt naar eigen smaak gember, kaneel of steranijs toevoegen, als extra toevoeging op dit o-zo-smakelijke tomatenjam-basisrecept.
1. Verhit de ui en de tomaten in een grote pan op laag vuur.
2. Voeg de chilipeper, de azijn en de suiker toe, en eventuele andere ingrediënten. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten zachtjes koken tot de jam zo dik is dat je met een lepel over de bodem van de pan een duidelijk spoor kunt trekken.
3. Schep de jam heet in gesteriliseerde potten en zet die op hun kop tot de jam is afgekoeld.
Credits Fotografie Sigurd Kranendonk Recepten & foodstyling Samuel Levie
voor 1 kilo jam
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.