Geen nasi goreng, geen bami goreng – nee, we gaan tofu goreng maken! Dit gerecht is helemaal veganistisch en reuzelekker, mocht je daar nog aan twijfelen. Danny Jansen: ‘Dit gerecht maken mijn moeder en tante weleens als er snel iets lekkers op tafel moet komen.’ Laten we daar nou gek op zijn: gerechten die doordeweeks makkelijk zijn om te maken en in mum van tijd op tafel staan. So, let’s make tofu goreng!
1. Verwarm de frituurpan voor op 180 °C. Frituur de tofu rondom goudbruin, laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
2. Meng de blokjes tofu met de paprika, taugé en de komkommer.
3. Maal de goela djawa, pinda’s, ketjap, de helft van de peper, azijn, knoflook en water in een keukenmachine tot een saus. Verdeel de saus, de overige rode peper en de gebakken uitjes over het gerecht
Credits Recepten Danny Jansen
4-6 personen
Saus
Tip Goela djawa koop je bij de toko.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.