Op zoek naar een heerlijke lunch om het weekend mee te vieren of jezelf tijdens werk te verwennen? Maak dan deze heerlijke tartine met tomatensalsa en een gepocheerd ei. Genieten gegarandeerd!
1. Zet een hoge pan gevuld voor 3/4 met water en de azijn op het vuur en breng aan de kook. Snijd de ui in ringen, de komkommer in flinterdunne plakken en de avocado in plakken. Bak de Looye Honingtomaten kort in een koekenpan met wat olijfolie, zout en peper en laat daarna afkoelen.
2. Meng de afgekoelde Looye Honingtomaten met de komkommer, rode ui, azijn en olijfolie. Laat de salsa even staan.
3. Als het water kookt, zet je het vuur wat lager zodat het water zacht pruttelt. Breek de eieren in aparte kommetjes en laat de eieren langzaam 1 voor 1 in het water vallen. Zet het vuur weer wat hoger. Laat de eieren 3 minuten koken en doe ze daarna in het ijswater.
4. Smeer de mayonaise op de broodjes en leg daarna trapsgewijs de avocado erop. Verdeel de salsa er overheen, leg er wat veldsla op en leg het gepocheerde ei erop.
Receptcredits: Looye Kwekers
voor 1 persoon
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.