Tarbot: vroeger een luxe vis, tegenwoordig veel beter te verkrijgen bij de visboer. In dit recept combineren we de platvis met citroensap, anjovisfilet, rozemarijn en rode bietjes. Weinig ingredienten, veel smaak!
Verwarm de oven voor op 200ºC. Sprenkel olie in een ovenvaste braadpan, schroei de vis aan beide kanten dicht. Voeg zout en peper toe, bak de vis in 10–15 minuten gaar in de oven. Doe de ansjovis met het citroensap in een kom. Roer goed tot de ansjovis smelt. Voeg rozemarijn en wat olie toe. Serveer de tarbot met rode biet, geef de dressing erbij.
1 persoon
• olijfolie
• 1 tarbotfilet à 200 g
• sap van ½ citroen
• 2 ansjovisfilets, fijngesneden
• naaldjes van enkele takjes rozemarijn
• 2 gekookte, gesneden rode bietjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.