Met dit recept maak je een lekkere frisse tagliatelle. Puur Italiaans genieten met een vleugje citroen en chilipeper. Wil je het geheel net dat tikje frisser maken? Voeg naar smaak verse munt toe.
1. Kook 500 g tagliatelle al dente en giet af, bewaar wat kooknat.
2. Verhit 2 el extra vergine olijfolie en zweet 1 of 2 dungesneden chilipepers aan met 2 gehakte tenen knoflook en 2 fijngesneden sjalotten.
3. Voeg 4 courgettes, in linten geschaafd, toe, plus zout en peper. Schep door de pasta, voeg zo nodig wat kooknat toe.
4. Neem de pan van het vuur. Voeg wat citroenraspsel en een kneepje citroensap toe, met een scheutje olijfolie.
5. Bestrooi met gehakte munt en geraspte parmezaan.
4–6 personen
– 500 g tagliatelle
– 1 a 2 chilipepers
– 2 gehakte tenen knoflook
– 2 fijngesneden sjalotten
– 4 courgettes
– rasp en sap van een citroen
– olijfolie
– verse munt
– parmezaanse kaas
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.