Taco scampi cocktail style

Taco scampi cocktail style

Taco scampi cocktail style is een heerlijke tacoschelp gevuld met garnalen in saus. Ja, dat klinkt ongelofelijk feestelijk en simpel én is het ook. Doe er wat lente-uitjes bij, want die maken dit tot een heerlijk volmaakt recept voor door de week en op een feestje. Geen poespas, gewoon pure smaken. Ga voor deze taco scampi cocktail style, je zult er geen spijt van krijgen!

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de avocado, de ijsbergsla, de pijpajuin en de kerstomaten fijn en zet ze opzij. Maak daarna de mayonaise.

2. Mix eerst het ei samen met de appelazijn, de mosterd en wat peper en zout. Doe dit met een staafmixer. Voeg geleidelijk aan wat olijfolie toe en herhaal dit proces tot de mayonaise een mooie consistentie heeft. Voeg wat water toe indien de mayonaise te dik is geworden.

3. Hang de wraps dubbelgevouwen over de grillplaat van je oven zodat ze eruitzien als tacoschelpen. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken of tot ze knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten. Bak ondertussen de scampi’s gaar en kruid ze af met het lookpoeder en wat peper en zout.

4. Maak vervolgens de cocktailsaus door de Griekse yoghurt, de ketchup, de appelazijn, de tomatenpuree, het paprikapoeder, de tabasco en de mayonaise met elkaar te mengen. Kruid af met peper en zout. Haal ten slotte de wraps uit de oven en laat ze even afkoelen. Beleg ze met alle bovenstaande ingrediënten en werk af met het sausje.

Voor 2 personen

Bereiding: 25 minuten

  • ½ avocado
  • 1 hand ijsbergsla
  • ½ pijpajuin
  • 10 kerstomaten
  • 1 el verse mayonaise (zie hieronder)
  • 2 kleine volkoren wraps
  • 12 scampi’s
  • 1 tl lookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1,5 tl ketchup
  • 1 tl appelazijn
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • Tabasco: optioneel naar smaak

Mayonaise

  • 1 ei
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1 tl mosterd
  • Peper en zout
  • 100 ml olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming