Supersnelle curry-noedelsoep

Supersnelle curry-noedelsoep

Voor iedereen die wel eens een avondje alleen eet, is dit het perfecte gerecht. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingredienten in een kom, kan of beker te doen en er kokend water bij te gieten. In dit snelle noedelsoepje zit garnaal en curry, maar als je wilt kun je ook blokjes tofu of reepjes biefstuk gebruiken.

Ingredienten

1 Houd de hiernaast aangegeven volgorde aan en doe eerst de basisingrediënten in een hittebestendige kan, beker of kom van 1 liter, leg er de noedels, groenten en garnalen in laagjes op, en giet er 400 ml kokend water bij.

2 Roer alles goed door elkaar, dek de soep af met plasticfolie en laat hem een paar minuten staan om de smaken op elkaar in te laten werken, de noedels te laten wellen, en deze gepimpte noedelsoep op de perfecte temperatuur te laten komen.

3 Als je ‘m liever gloeiend heet eet moet je hem nog 2 minuten in de magnetron zetten. Voeg naar smaak peper en zout toe, maak de soep af met de korianderblaadjes en een partje citroen, en eet op!

Psst…

Op zoek naar meer soeprecepten?  Zo maak je super-soepen!

Voor 1 persoon

  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 tl tomatenketchup
  • 1 volle tl currypoeder
  • 1 tl kokoscrème (santen)
  • 2 cm verse gemberwortel (heel fijn geraspt of in dunne plakjes)
  • 1 tl maïzena (aangemaakt met een scheutje koud water)
  • 1 pakje gedroogde noedels (150 g)
  • ¼ rode paprika (in dunne reepjes)
  • 2 el (diepvries)doperwten
  • 1 handvol verse bladspinazie
  • 4 gekookte, gepelde jumbogarnalen (gehalveerd)
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 partje citroen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine