Sticky Korean Chicken Bao’s

Sticky Korean Chicken Bao’s

“Gestoomde broodjes zijn hier al redelijk ingebakken en for good reasons. Het fluweelzachte deeg is de ultieme verpakking voor rokerig lekkers. Deze kipbao’s, die door koreaanse gochujang (gefermenteerde pepers) een heerlijke licht pittige smaak krijgen, zijn bij ons thuis inmiddels een party favourite. En na een keer maken staan ze bij jou zonder twijfel net zo goed op de vaste playlist”, aldus Jord Althuizen in zijn boek Asian BBQ.

Bereiding

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Roer in een aparte kom twee eetlepels van de marinade door drie eetlepels mayonaise en zet opzij. Schep de kippendijen door de rest van de marinade en laat minimaal 2 uur maar het liefst een nacht in de koeling marineren.
  2. Halveer de komkommer met een mes in de lengte. Haal met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in halve maantjes van ca. 5 mm dik. Bestrooi de plakjes komkommer met de theelepel zout en laat in een vergiet 30 minuten staan om overtollig vocht uit de komkommer te trekken. Spoel de plakjes komkommer af met stromend water en dep ze droog. Meng met de overige ingrediënten voor de Spicy Cucumber en zet opzij.
  3. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Haal de kippendijen uit de marinade en leg ze op de grill. Bewaar de overgebleven marinade en gebruik deze om tijdens het grillen de kippendijen nog een paar keer in te kwasten. Gril de kippendijen in ca. 20 minuten onder af en toe draaien tot een kerntemperatuur van minimaal 78 °C is bereikt.
  4. Stoom ondertussen de bao buns in een stoomoven of magnetron om op te warmen.
  5. Haal de kippendijen van de grill en snijd ze in dikke repen. Vouw de gestoomde broodjes open, smeer er wat van het mayonaise-marinademengsel op en beleg royaal met de gegrilde kip en spicy cucumber.
  6. Garneer eventueel met wat blaadjes verse koriander.

Fotocredits: Remko Kraaijeveld

Voor 4 personen| voorbereiding 1 dag, bereiding 30 minuten

MARINADE

  • 4 el gochujang
  • 4 el ahornsiroop (of honing)
  • 70 ml donkere sojasaus
  • 3 el mirin of rijstwijn
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el (geroosterde-)sesamolie
  • 3 knoflooktenen, fijngehakt
  • 2 el fijngehakte verse gemberwortel

SPICY CUCUMBER

  • ½ komkommer
  • 1 tl zout
  • 1 tl sojasaus
  • 1½ el rijstazijn
  • ½ el kristalsuiker
  • ½ el (geroosterde-)sesamolie
  • 1 lente-ui, dun gesneden
  • 1 tl gochugaru (Koreaanse pepervlokken)
  • 2 tl sesamzaadjes, geroosterd
  • 3 el mayonaise
  • 600 g kippendijfilets
  • 8 bao buns (Chinese broodjes)

GARNERING

  • verse koriander

Benodigdheden

  • BBQ of grill
  • stoomoven of -mand, of magnetron

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Lente magazine