Zin in een lekkere steak met groentes? Maak deze bavettesteak – mooi mals stukje rundvlees – met ansjovis, courgette en groene asperges. Niet alleen heerlijk, ook nog is vol ijzer en vitaminen.
1 Meng de ongezouten boter, ansjovis, knoflook, citroenrasp en peterselie; bewaar de ansjovisboter afgedekt in de koelkast.
2 Verhit een grillpan en bedek de asperges en courgetteplakjes met de helft van de olie. Gril de groenten in porties, doe ze in een kom, strooi er zout en peper over en houd ze apart.
3 Wrijf de steaks in met de overige olie, bestrooi met zout en peper en gril ze 3 minuten per kant in de hete pan. Doe ze over op een schaal, verdeel er stukjes ansjovisboter over, leg er alufolie overheen en laat ze 2 minuten rusten. Snijd de steaks tegen de draad in dunne plakjes en serveer ze met de groenten en de gesmolten boter erop.
2 personen
• 25 g zachte ongezouten boter
• 2 ansjovisfilets, gesneden
• 1 teen knoflook, geperst
• geraspte schil van ½ citroen
• handjevol peterselie, gehakt
• 8 groene asperges, schoongemaakt
• 1 grote courgette, in de lengte in dunne plakjes
• 1 el olijfolie
• 2 bavettesteaks (of andere biefstukjes) à 150 g
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.