Steak met anjovisboter

Steak met anjovisboter

Zin in een lekkere steak met groentes? Maak deze bavettesteak – mooi mals stukje rundvlees – met ansjovis, courgette en groene asperges. Niet alleen heerlijk, ook nog is vol ijzer en vitaminen. 

Bereiding

1 Meng de ongezouten boter, ansjovis, knoflook, citroenrasp en peterselie; bewaar de ansjovisboter afgedekt in de koelkast.

2 Verhit een grillpan en bedek de asperges en courgetteplakjes met de helft van de olie. Gril de groenten in porties, doe ze in een kom, strooi er zout en peper over en houd ze apart.

3 Wrijf de steaks in met de overige olie, bestrooi met zout en peper en gril ze 3 minuten per kant in de hete pan. Doe ze over op een schaal, verdeel er stukjes ansjovisboter over, leg er alufolie overheen en laat ze 2 minuten rusten. Snijd de steaks tegen de draad in dunne plakjes en serveer ze met de groenten en de gesmolten boter erop.

2 personen
• 25 g zachte ongezouten boter 
• 2 ansjovisfilets, gesneden
• 1 teen knoflook, geperst
• geraspte schil van ½ citroen
• handjevol peterselie, gehakt
• 8 groene asperges, schoongemaakt
• 1 grote courgette, in de lengte in dunne plakjes
• 1 el olijfolie
• 2 bavettesteaks (of andere biefstukjes) à 150 g


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine