Stapelcake met aardbeien

Bereiden

Deze feestelijke taart is verrassend eenvoudig te maken. De basis is een smeuïge roombotercake met daartussen een laag mascarponeslagroom met verse aardbeien. Een zomerse laagjestaart die elke gelegenheid tot een klein feestje maakt!
 
1. Cake maken:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvormen in en bekleed ze met bakpapier. Klop de boter en de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg nu afwisselend een deel bloem en een deel karnemelk toe en blijf goed kloppen. Doe dit tot alle bloem en karnemelk op zijn. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak ze op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cakes uit de oven 10 minuten afkoelen in de vorm en stort ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen.
 
2. Cakes voorbereiden:
Snijd de beide cakes één keer door, zodat je vier cirkels krijgt. Je hebt er echter maar drie nodig, dus kies de mooiste drie uit en serveer de overgebleven cakecirkel bijvoorbeeld met een toef slagroom bij de koffie.
 
3. Mascarponeroom:
Maak de mascarponeroom als de cake in de oven staat. Klop hiervoor de slagroom met de suiker stijf. Roer in een aparte kom de mascarpone een beetje zachter en spatel deze samen met het citroensap door de slagroom. Roer niet te lang; zodra het gemengd is, is het goed.
 
4. Vulling:
Was de aardbeien en de aalbessen. Houd een aantal mooie aardbeien apart en laat daar het kroontje aan. Deze vormen samen met de aalbessen de garnering voor boven op de taart. Verwijder van de overige aardbeien de kroontjes en halveer ze.
 
5. Cake opbouwen:
Leg een plak cake op een mooi bord of taartplateau. Smeer een gedeelte van de mascarponeroom over de eerste cakelaag uit en beleg met de helft van de gehalveerde aardbeien. Bedek dit met de tweede cakeplak. Verdeel hierover weer een laag mascarponeroom en aardbeien. Bedek met de laatste plak cake en schep in het midden het laatste beetje van de mascarponeroom. Garneer de taart met de overige aardbeien en de aalbessen. Bestrooi ten slotte met de poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Dit recept komt uit het boek 'Heel Holland Bakt met Annemarie' van Annemarie Pronk (€24,99, Kosmos Uitgevers). Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!