Ben je in de mood voor een frisse stamppot? Zet de bordjes maar klaar voor deze ‘stamp’ met frissé en munt. Door de gevulde dadels met spek, die we erbij serveren, geef je er tegelijkertijd ook nog eens een zoetje, crunch en zoute touch aan. Als dat geen feestmaal wordt…
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd de aardappelen in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
3. Snijd het kontje af van de krop frisee en snijd de sla fijn. Haal de muntblaadjes van de steel en was ze met de sla. Laat goed uitlekken.
4. Snijd de dadels open en stop een amandel in elke dadel. Omwikkel de gevulde dadels met de spekreepjes en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot het spek bruin en knapperig is.
5. Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de ongezoete amandelmelk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de frisee en munt door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer de dadels bij de stamppot.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.