De combinatie curry met rijst en koriander doet bij velen het water in de mond lopen. De spruitjes en zoete aardappel geven dit gerecht een heel fijn extraatje. Heerlijk!
1 Fruit de uisnippers in een koekenpan. Voeg de meeste knoflook en de gember toe en bak ze een paar min. mee.
2 Roer de specerijen erdoor tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk door, laat 15 min. sudderen.
3 Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak 15-20 min. mee.
4 Blancheer ondertussen de spruitjes 3 min. Laat ze dan uitlekken en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak ze 1 min.
5 Roer ze door de curry, samen met de koriander. Lekker met gestoomde rijst.
4 personen
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el olie
• 9 tenen knoflook, in dunne plakjes
• stukje gember van 4 cm, geschild en gehakt
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl mosterdzaad
• 2 tl pittige kerrie
• 150 g linzen
• 750 ml (groente)bouillon
• 250 ml kokosmelk
• 2 zoete aardappels, geschild en in stukjes gesneden
• 200 g spruitjes
• handvol koriander
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.