Spruitjescurry

Spruitjescurry

Bereiding

De combinatie curry met rijst en koriander doet bij velen het water in de mond lopen. De spruitjes en zoete aardappel geven dit gerecht een heel fijn extraatje. Heerlijk! 

1 Fruit de uisnippers in een koekenpan. Voeg de meeste knoflook en de gember toe en bak ze een paar min. mee. 

2 Roer de specerijen erdoor tot de mosterdzaadjes beginnen te springen. Roer er de linzen, bouillon en kokosmelk door, laat 15 min. sudderen.

3 Voeg de stukjes zoete aardappel toe en bak 15-20 min. mee.

4 Blancheer ondertussen de spruitjes 3 min. Laat ze dan uitlekken en snijd ze in plakjes. Verhit de rest van de knoflook in wat olie. Als die begint te sissen voeg je de spruitjes toe. Roerbak ze 1 min.

5 Roer ze door de curry, samen met de koriander. Lekker met gestoomde rijst.
 

 

4 personen
• 1 ui, gesnipperd
• 2 el olie
• 9 tenen knoflook, in dunne plakjes
• stukje gember van 4 cm, geschild en gehakt
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl mosterdzaad
• 2 tl pittige kerrie
• 150 g linzen
• 750 ml (groente)bouillon
• 250 ml kokosmelk
• 2 zoete aardappels, geschild en in stukjes gesneden
• 200 g spruitjes
• handvol koriander


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine