Wanneer je spruitjes volgens dit recept van Jamie Oliver bereidt, weet je zeker dat iedereen zijn portie helemaal zal opeten!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4.
2. Was 1 kilo spruitjes en verwijder de lelijke blaadjes. Kook ze 8 minuten in gezouten kokend water en laat ze uitlekken.
3. Knijp het vlees van 150 g rauwe chorizo uit het vel, maak het rul en meng het met 1 eetlepel olijfolie in een braadslede. Bak het vlees 6 minuten op matig vuur of tot de olie rood is, doe er 100 g vacuümverpakte verkruimelde kastanjes bij, ris er 2 takjes rozemarijn over en schud alles door elkaar.
4. Kieper er de spruiten bij en hussel ze met 1 eetlepel sherryazijn door elkaar. Druk ze met een aardappelstamper plat, zodat ze de smaken optimaal absorberen en zet ze 25 minuten in de oven, of tot ze verkleuren. Maak ze op smaak af en ga aan tafel.
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie Oliver’s Kerstkookboek’ (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).
Ingrediënten (voor 6-8 personen)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.