Zien ze er niet lekker uit, deze filotaartjes? De combinatie van ei met spinazie is erg prettig en deze taartjes zijn dan ook ideaal voor een borrel of brunch.
1. Verwarm de oven voor op 190°C. Fruit de uisnippers en knoflook zacht in wat olie.
2. Leg 4 vellen filodeeg iets overlappend op elkaar. Bestrijk met gesmolten boter en leg er nog 4 vellen op. Herhaal dit, zodat je 3 lagen krijgt, en snijd het geheel in 16 vierkantjes. Duw ze in de holten van een licht ingevet muffinblik.
3. Spoel de spinazieblaadjes af, laat uitlekken en doe ze in de pan met de ui; leg het deksel op de pan. Neem de pan van het vuur als de spinazie is geslonken; giet het vocht af.
4. Klop de eieren met de room en wat zout en peper. Meng ze in een kom met het spinaziemengsel en de feta.
5. Verdeel over de filobakjes en bak ze 20 minuten, of tot de bovenkant is gestold. Bestrooi met de pijnboompitten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.