Spinazie & feta filotaartjes

Spinazie & feta filotaartjes

Zien ze er niet lekker uit, deze filotaartjes? De combinatie van ei met spinazie is erg prettig en deze taartjes zijn dan ook ideaal voor een borrel of brunch. 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Fruit de uisnippers en knoflook zacht in wat olie.

2. Leg 4 vellen filodeeg iets overlappend  op elkaar. Bestrijk met gesmolten boter en leg er nog 4 vellen op. Herhaal dit, zodat je 3 lagen krijgt, en snijd het geheel in 16 vierkantjes. Duw ze in de holten van een licht ingevet muffinblik.

3. Spoel de spinazieblaadjes af, laat uitlekken en doe ze in de pan met de ui; leg het deksel op de pan. Neem de pan van het vuur als de spinazie is geslonken; giet het vocht af.

4. Klop de eieren met de room en wat zout en peper. Meng ze in een kom met het spinaziemengsel en de feta.

5. Verdeel over de filobakjes en bak ze 20 minuten, of tot de bovenkant is gestold. Bestrooi met de pijnboompitten.

16 stuks
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, gehakt
• olijfolie
• 1 rol filodeeg 
• 25 g boter, gesmolten
• 400 g spinazie
• 6 eieren
• 150 ml room
• 200 g feta, verkruimeld
• geroosterde pijnboompitten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief