Spiesjes met tempeh & papaja

Spiesjes met tempeh & papaja

Heb je dit recept voor spiesjes met tempeh en papaya wel eens gemaakt? Doen, echt geloof ons: het is hartstikke lekker. David, van de Green Kitchen Stories, vertelt: ‘Vele jaren geleden reisden Luise en ik met onze rugzakken een paar weken door Bali in Indonesië. We aten knapperige, dunne cassavechips, veel pindakaas en geurige rijstgerechten, de vreselijk stinkende doerian en vele, vele groentespiesen. Zoals deze!’

Bereiding

1. Maak eerst de saus. Doe alle ingrediënten in een pannetje en verwarm al roerend op laag vuur. Schenk de saus in een kom, laat even staan en zet dan in de koelkast.

2. Snijd de tempeh in dikke plakken. Roer de sojasaus, ahornsiroop en geraspte gember in een schaaltje door elkaar. Leg de tempeh in de marinade, draai een paar keer om en marineer 10 minuten.

3. Schil de papaja, schep de zaden eruit en snijd de vrucht in plakken van gelijke grootte als de tempeh. Rijg de papaja en de gemarineerde tempeh aan spiesen (week houten varianten van te voren) Rijg ze er om en om aan.

4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spiesen een paar minuten aan elke kant. Bestrijk ze tijdens het bakken met de rest van de marinade. Keer af en toe om, tot ze rondom een mooie kleur hebben zonder dat ze aanbranden.

5. Serveer ze met de koude saus, wat sla, verse munt, koriander en een paar limoenpartjes om erboven uit te knijpen.

Credits Recepten David Frenkiel & Luise Vindahl  Fotografie David Frenkiel

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met 7 vegetarische recepten uit The green kitchen travels. Klik op onderstaande afbeelding om het volledige gratis weekmenu te downloaden.

Voor 2 personen

  • 4 el pindakaas of amandelpasta
  • 120 ml volle kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn

Voor de tempehspiesen

  • 225 g verse of ontdooide tempeh
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl geraspte verse gember
  • ½ kleine papaja (sharonfruit, ananas of perzik is ook goed)
  • sla, verse munt, koriander en limoen, voor erbij

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief