Spicy honingijs met perzik

Spicy honingijs met perzik

We hebben een lekker recept voor je in petto, houd je vast: spicy honingijs met perzik. Heerlijk zoet en niet ingewikkeld om te maken. Het is een knal van een recept voor ieder afsluiter van een diner, maar ook een bolletje als (stiekem) tussendoortje maakt dat je smaakpapillen een feestje vieren. Je hebt voor dit honingijs niet perse een ijsmachine nodig, want met een staafmixer lukt het ook.

Bereiding

1. Pureer de perzik in de keukenmachine. Breng de perzikpuree met het water en de suiker in een steelpannetje aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Giet het mengsel over in een kommetje en laat afkoelen.

2. Bereid de roomijsbasis volgens de instructies op pagina 8, maar gebruik in plaats van de aangegeven 110 gram suiker, 40 gram suiker en 50 gram honing.

3. Voeg de gemalen cayennepeper toe en meng goed. Laat het mengsel afkoelen.

4. Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en meng het perzikmengsel als een swirl door het ijs. Laat het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer staan.

Zonder ijsmachine: Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezer doos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je het perzikmengsel door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.

5. Serveer het ijs met enkele minimeringues en naar smaak wat extra cayennepeper.

Voor 6 bollen ijs. Bereidingstijd: 40 minuten Wachttijd: 30 minuten In de vriezer: 2 uur (met ijsmachine) of 8 uur (zonder ijsmachine)

  • 1 x recept voor Roomijsbasis
  • 250 g perzik, geschild en ontpit
  • 4 el water
  • 2 el suiker
  • 50 g honing
  • ½ tl gemalen cayennepeper
  • minimeringues (optioneel)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief