Maak je klaar voor een heerlijk bordje met zeeduivel. Mocht je weleens in het buitenland over een vismarkt hebben gelopen en je zag een reusachtig monsterlijke vis liggen, dan heb je grote kans dat het een zeeduivel was. Samen met zeewolf is hij een van de lelijkste vissoorten die we kennen, maar ook een waar je de lekkerste gerechten mee maakt!
1. Ontvel de zeeduivel en snijd hem in stukken (à 5 cm). Bestrooi ze met zout en peper.
2. Meng de sake, knoflook, gember, gochugaru, mirin, sojasaus en sesamolie in een kom. Verhit een diepe koekenpan en schenk het gochugarumengsel er samen met 120 ml water in.
3. Snijd de bosuitjes in staafjes (à 4 cm) en de courgettes in halve- maantjes. Doe ze met de overige ingrediënten in de pan – leg het deksel erop. Smoor 15-20 minuten zachtjes tot de vis gaar is.
Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.
Voor 4 personen
Tip Je kunt zoete-aardappelnoedels kopen bij Aziatische winkels, of vervang ze door vermicelli
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.