Spicy cacao chai latte

Spicy cacao chai latte

Marjolein Dubbers: ‘Rauwe cacao zie ik als essentieel voedingsmiddel, heel gezond maar bovendien ook heel erg lekker. Wat heeft een mens nog meer nodig? Deze kruidige, warme chocoladedrank smaakt het allerlekkerst na een lange, frisse boswandeling.’

Bereiding

1. Zet een blikje kokosmelk (voor het beste resultaat: ‘coconut whipping cream’ van Amaizin) een nacht in de koelkast.

2. Verwarm de havermelk in een steelpannetje op een laag vuur. Roer de specerijen erdoor. Warm deze even mee en zet het vuur uit. Voeg nu de cacao en de honing toe en klop met een garde de klontjes eruit.

3. Open het blikje, schep het romige gedeelte eruit en mix dit met een klopper (eventueel met een extra lepeltje honing) tot een stevige room. Wanneer je whipping cream gebruikt, kun je ook het grootste gedeelte van het water gebruiken. Schep een lepel op de warme chocolademelk en serveer dit gelijk.

Voor twee glazen

  • 500 ml havermelk
  • 2 el rauwe cacao
  • 2 tl (rauwe, vloeibare) honing
  • portie kokosslagroom (voor het beste resultaat: ‘coconut whipping cream’ van Amaizin)

Specerijen

  • 1 tl Ceylon-kaneel
  • 1 tl vanille-essence
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • snuf nootmuskaat
  • 1 draai zwarte peper

Optioneel

  • mespuntje chilipoeder

TIP Niet alle specerijen in huis? Pumpkin Pie spices of speculaaskruiden bevatten vaak een mix van dit soort kruiden.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief