Marjolein Dubbers: ‘Rauwe cacao zie ik als essentieel voedingsmiddel, heel gezond maar bovendien ook heel erg lekker. Wat heeft een mens nog meer nodig? Deze kruidige, warme chocoladedrank smaakt het allerlekkerst na een lange, frisse boswandeling.’
1. Zet een blikje kokosmelk (voor het beste resultaat: ‘coconut whipping cream’ van Amaizin) een nacht in de koelkast.
2. Verwarm de havermelk in een steelpannetje op een laag vuur. Roer de specerijen erdoor. Warm deze even mee en zet het vuur uit. Voeg nu de cacao en de honing toe en klop met een garde de klontjes eruit.
3. Open het blikje, schep het romige gedeelte eruit en mix dit met een klopper (eventueel met een extra lepeltje honing) tot een stevige room. Wanneer je whipping cream gebruikt, kun je ook het grootste gedeelte van het water gebruiken. Schep een lepel op de warme chocolademelk en serveer dit gelijk.
Voor twee glazen
Specerijen
Optioneel
TIP Niet alle specerijen in huis? Pumpkin Pie spices of speculaaskruiden bevatten vaak een mix van dit soort kruiden.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.