spareribs met gegrilde mais

spareribs met gegrilde mais

Houd je van rokerige smaken, dan ben je vast dol op chipotlepepers. Ze zijn gemaakt van gerookte, gedroogde jalapeñopepers en zijn super pittig!

Bereiding



1 Verhit voor de saus de ovengrill voor. Halveer de tomaten in de lengte, pel de ui en snijd hem in ringen. Verdeel de halve tomaten en uiringen over een bakplaat, schuif die onder de grill en laat ze in ongeveer 6-8 minuten rondom verschroeien. Neem ze uit de oven en houd zolang apart.

2 Zeef de tamarindepuree en zet apart. Verhit de hele knoflooktenen in een droge koekenpan op middelhoog vuur en laat de velletjes zwart blakeren. Haal dan de velletjes eraf (gooi die weg) en doe de tenen in de keukenmachine samen met de tomaten, uiringen, gezeefde tamarindepuree, basterdsuiker, chipotlepuree, appelazijn en het zout. Voeg 2 eetlepels water toe en pureer er een gladde saus van. Doe die over in een pannetje, zodat je hem later weer kunt verwarmen.

3 Verwarm voor de spareribs de oven voor op 170 °C. Doe de suiker, het zout, het paprika- en chilipoeder in een kom, meng goed en wrijf er de spareribs rondom mee in. Leg de racks in een grote braadslee, schenk 150 ml water op de bodem en dek ze dan strak af met alufolie. Zet ze in de oven en laat ze 2½ uur smoren, of tot ze bijna uit elkaar vallen.

4 Breng intussen een grote pan water aan de kook, voeg de maiskolven toe en kook ze 5 minuten. Laat ze in het hete water staan tot je klaar bent om ze te grillen.

5 Als de spareribs bijna klaar zijn, steek je de barbecue aan en laat je hem goed heet worden (of verhoog de oventemperatuur naar 200 °C als ze klaar zijn). Smeer de racks in met wat saus en rooster of gril ze 4-5 minuten per kant. Bestrijk ze met nog meer saus en dek ze af met alufolie.

6 Laat de maiskolven goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bestrijk ze met de mayonaise, bestrooi ze met de koriander en parmezaan, en rooster of gril ze een paar minuten
per kant. Serveer de ribbetjes met de extra saus en maiskolven.

4 PERSONEN 

• 2 el donkere basterdsuiker

• 2 tl zout

• 1 el gerookte-paprikapoeder

• 1 el scherp chilipoeder

• 3 racks kleine spareribs



CHIPOTLESAUS

• 3 romatomaten

• 1 grote ui

• 100 ml tamarindepuree

• 7 tenen knoflook

• 3 el donkere basterdsuiker

• 2 el chipotlepuree

• 2 el appelazijn

• 1 tl zout



MEXICAANS GEGRILDE MAIS

• 4 maiskolven zonder schil

• 2 el mayonaise

• 2 el fijngehakte koriander

• 15 g fijngeraspte parmezaan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief