Claudia Roden: ‘Er zijn rond de Middellandse Zee veel pastagerechten met zeevruchten. Toen ik voor een zondagse krant aan Italiaanse beroemdheden vroeg wat hun favoriete pastagerecht was, antwoordden de meeste ‘ai frutti di mare’ en ze hadden elk hun eigen recept. Ik probeerde ze uit en vond ze allemaal lekker. Maar mijn favoriet is toch wel de Catalaanse manier waarin de pasta in visbouillon wordt gekookt met een saus uit de Côte d’Azur. Mijn kleinzoon Cesar, een pastaman, voegt een heleboel rode peper toe. Ik voeg soms andere vissoorten toe zoals inktvis of schaal- en schelpdieren.’
1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de kleine witte harde stukjes bij de steelaanzet en maal ze in een keukenmachine tot een romige saus.
2. Bak de ui in de olijfolie in een ruime pan op laag vuur tot deze zacht is. Roer regelmatig door. Voeg de knoflook toe en als deze begint te kleuren roer dan de tomaten, wijn, tijm, suiker, chilipeper en wat zout erdoorheen. Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes doorkoken tot de saus wat ingekookt is. Voeg de garnalen toe en laat die 1 minuut meekoken tot ze roze van kleur zijn.
3. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg de bouillonblokjes toe en een beetje zout (niet te veel want de bouillonblokjes zijn al zout van zichzelf). Roer door tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Kook hierin de spaghetti al dente en giet af.
4. Serveer de pasta met de saus erdoorheen geroerd, druppel er wat extra vergine olijfolie overheen en strooi de peterselie erover.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.