Spaghetti fritti met arrabiatasaus

Spaghetti fritti met arrabiatasaus

Vanaf het najaar van 2015 opent het eerste filiaal van Jamie’s Italian zijn deuren in Nederland. Kun je niet wachten om de heerlijke Italiaanse gerechten te proeven? Maak dan alvast deze signature dish en steel de show!

Bereiding



1 Bak voor de saus de knoflook en chilipeper in de olijfolie, zonder ze te laten verkleuren. Voeg de tomaten toe en verhit ze 20–25 minuten op laag vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2 Klop ondertussen, in een grote kom, de eieren, parmezaan, ricotta, citroenrasp, peterselie en fijngesneden chilipeper; voeg flink wat zout en peper toe. Schep dit alles door de spaghetti, tot je een gelijkmatig mengsel hebt, en gebruik dan een vork om 12 kleine spaghettinestjes te maken. 

3 Verhit een laagje van 1 cm olijfolie in een kleine pan. Bak de nestjes spaghetti (in porties) aan beide kanten heel voorzichtig krokant en goudbruin. Gebruik een keukentang om ze terug in vorm te knijpen als ze plat beginnen te worden. Neem de fritti voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

4 Verdeel de nog warme fritti over 4 borden en bestrooi ze met wat parmezaan en de sliertjes chilipeper. Serveer met de arrabiatasaus en partjes citroen om erover uit te knijpen.

Per portie 502 kcal, 40.1 g vet (8,8 g verzadigd), 15,1 g eiwit, 18,1 g koolhydraten, 4,8 g suikers

Maak dit recept met de Imperia pastamachine

4 personen

• 3 eieren

• handvol geraspte parmezaan, plus wat extra

• 60 g ricotta

• geraspte schil van 1 citroen, plus 4 partjes

• blaadjes van 1 klein bosje bladpeterselie

• 2 rode chilipepers zonder zaadjes, 1 fijngesneden, de andere in dunne reepjes

• 250 g spaghetti, gekookt, uitgelekt en wat olijfolie erdoor geschept

• olijfolie



Arrabiatasaus

• 60 ml olijfolie

• 1½ rode chilipeper, in dunne plakjes

• 4 tenen knoflook, in dunne plakjes

• 1 blikje tomaten à 400 g (fijngeknepen met je handen)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!