Dit is een snelle, stevige soep. De bouillon, spelt en bonen zijn het hart van de soep en de verse groente die je toevoegt zijn afhankelijk van jou – en van wat je in de koelkast/vriezer/tuin hebt.
1. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Voeg de spelt (of gort) toe, draai het vuur laag en laat koken tot deze bijna gaar is, ongeveer 15 minuten (bij gort iets langer).
2. Verwijder intussen grove nerven uit de kool of spinazie en scheur de bladeren in grove stukken.
3. Doe de wortel, erwtjes en bonen door de soep. Als deze weer kookt, voeg je de kool of spinazie toe en laat je de soep nog 2–3 minuten doorkoken, tot alles net gaar is. Breng op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak af met een flinke schet olijfolie en dien op.
Variatie
Gebruik een pastinaak in plaats van wortel, of in stukjes gesneden sperziebonen in plaats van erwtjes. Je kunt bijna alle groenten in deze soep gebruiken, zelfs spruitjes of botersla.
Nog meer groenten-recepten? Download hier het gratis groente-weekmenu:
voor 2 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.