Maak deze soep met kalkoen voor de lunch in het weekend. Serveer met boerenbrood.
1. Fruit de prei, tijm en knoflook in 15 min. zacht.
2. Voeg de aardappels, spliterwten en bouillon toe en breng aan de kook.
3. Draai het vuur laag en laat de soep 30-40 min. sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn.
4. Roer er 5 min. voor het eind van de kooktijd de boerenkool en kalkoen door. Verwarm mee en serveer.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
6 personen
• 1 el olie
• 3 preien, dungesneden
• blaadjes van 6 takjes tijm
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 2 grote aardappels, in blokjes
• 200 g gele spliterwten
• 1,2 l bouillon
• 100 g boerenkool, grof gesneden
• 250 g gebraden kalkoen, in reepjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.