Soep met kalkoen en gele spiterwten

Soep met kalkoen en gele spiterwten

Bereiding

Maak deze soep met kalkoen voor de lunch in het weekend. Serveer met boerenbrood.

1. Fruit de prei, tijm en knoflook in 15 min. zacht.

2. Voeg de aardappels, spliterwten en bouillon toe en breng aan de kook.

3. Draai het vuur laag en laat de soep 30-40 min. sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn.

4. Roer er 5 min. voor het eind van de kooktijd de boerenkool en kalkoen door. Verwarm mee en serveer.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

6 personen
• 1 el olie
• 3 preien, dungesneden
• blaadjes van 6 takjes tijm
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• 2 grote aardappels, in blokjes
• 200 g gele spliterwten
• 1,2 l bouillon
• 100 g boerenkool, grof gesneden
• 250 g gebraden kalkoen, in reepjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!